چگونه بسته بندی اثاثیه منزل را انجام دهیم؟
چگونه بسته بندی اثاثیه منزل را انجام دهیم؟
بسته بندی لوازم منزل یکی از مهمترین مراحل هر اسباب کشی و باربری است که عدم دقت در آن موجب خسارات سنگین به اسباب و اثاثیه شما خواهد شد.بسته بندی وسایل برای اسباب کشی اگر به درستی انجام شود بخش بزرگی از کار اسباب کشی انجام شده است.
در این مقاله در خصوص بسته بندی اثاثیه منزل مانند نحوه بسته بندی مبلمان و نحوه بسته بندی وسایل برای اسباب کشی توضیحات مفصلی ارائه شده است.معمولا شرکت های باربری و افراد متخصص کار بسته بندی را انجام میدهند. آنها تجربه و امکانات لازم برای بسته بندی خوب را در اختیار دارند به طوری که حین حمل و نقل لوازم مشتریان مراقبت هستند که کمترین آسیب ممکن به اثاثیه منزل و یا لوازم اداری آنها وارد شود.
بسته بندی وسایل منزل و اسباب کشی منزل ، تجربه ای متفاوت از فعالیت هایی است که تاکنون با میل و اشتیاق به انجام آنها پرداخته اید چون اصلا شباهتی به دیگر برنامه ریزی هایی که برای فرآیند جابه جایی کرده اید ندارد و نمی توانید در برنامه ریزی های خود به سرعت آن را تمام شده فرض کنید. فرآیند بسته بندی، یک فرآیند کامل است که برای درک مفهوم آن، می توان آن را حتی به عنوان فرآیندی جدا از برنامه اثاث کشی در نظر گرفت.
متاسفانه، مهم ترین ویژگی ای که فرآیند دشوار بسته بندی اثاثیه را متمایز از دیگر فعالیت ها می کند زمان نسبتا طولانی ای است که باید به این فرآیند اختصاص داده شود. تجربه نشان داده که بسته بندی وسایل خیلی زود باید پس از تصمیم به جابه جایی شروع شود و تا صبح روز جابجایی همچنان ادامه می یابد.
توصیه های قبل از بسته بندی اثاثیه منزل
- قبل از انجام هر اقدامی یک لیست از کارهایی که باید انجام شود . با حفظ ترتیب و زمان بندی و همچنین لوازمی که باید جابه جا شود را برروی کاغذ یادداشت کرده و سپس مرحله بسته بندی اقلام ریز و درشت را آغاز کنید .
- برای بسته بندی وسایل خانه یا محل کارتان برای انجام اسباب کشی به لوازمی مانند : کارتن و جعبه های ضخیم مقوایی در اندازه های مختلف ، چسب نواری محکم و پهن ، پارچه برای بسته بندی رختخواب ، منگنه، برچسب های رنگی ، پلاستیک های حباب دار مخصوص بسته بندی شکستنی ها ، ماژیک درشت مشکی یا آبی و قرم ، روزنامه باطله و یا کاغذ بسته بندی ، ضربه گیر و … نیاز دارید که میتوانید این لوازم را از فروشگاه های مخصوص این کار تهیه کنید.
- پیش از بسته بندی وسایلی که نیاز به شستشو و نظافت دارند را شسته و یا پاک کنید. البته این مسئله در مورد ظروف مصرفی مثل لیوان ها، آئینه، کریستال ها و امثال اینها باید به صورت مجدد در محل جدید نیز انجام گیرد .
- پیش از بسته بندی خرده ریزها و قرار دادن آنها در جعبه یا کارتن ، تعداد آنها را شمارش کنید ، تا آمار درستی از وسایلتان قبل از حمل و جابه جایی آن ها به محل جدیدتان داشته باشید .
- به منظور جلوگیری از کثیف شدن فرش و به خصوص ریشه های آن به هنگام جابه جایی، ابتدا پارچه ای را در قسمت ریشه ها به صورت دولا به گونهای قرار دهید که ریشه در بین دو لایه پارچه واقع شود، سپس فرش را با پارچه لوله کنید. در نهایت اگر پارچه بزرگ دیگری در دسترس دارید، به دور فرش لوله شده نیز بپیچید.
- اگر مبلمان شما دارای روکش پارچه ای است، پیش از بسته بندی کردن آنها همه مبل ها را با روکش مخصوص شان بپوشانید .
- اشیا و کالاهای قیمتی (طلا ، جواهرات ، اوراق بهادارو… ) را در پروسه اسباب کشی وارد نکنید و حتما قبل از اسباب کشی به منزل یکی از نزدیکانتان برده تا مراحل انجام اسباب کشی به پایان برسد .
نکات مهمی که در بسته بندی اثاثیه به آن باید توجه کنیم
دسته بندی وسایل در اسباب کشی
وسایل آشپزخانه خود به چند دسته مهم تقسیم میشود.یکی از این دستهها مهم شامل ظروف شکستنی است. این ظروف معمولاً از حساسیت بیشتری به خصوص برای خانم خانه برخوردار است. این وسایل شکستنی باید به نحوی بسته بندی شوند که کمترین آسیب به آنها برسد. بر اساس آنچه کارشناسان میگویند، چند قانون یکسان و کلی در مورد بسته بندی وسایل شکستنی در منزل وجود دارد که عبارتاند از :
انتخاب مکان مناسب و دور از رفت آمد برای بسته بندی
بر اساس نظر افراد حرفهای در زمینه بسته بندی، معمولاً بسته بندی وسایل شکستنی باید در مکانی انجام شود که رفت و آمد کمتری دارد. مثلاً شمارگرهای آشپزخانه و یا میزهای غذاخوری بزرگ ک از سطح زمین فاصله دارند به شرطی که محل قرارگیری آنها درو از رفت و آمد باشد. چون اگر نزدیک راهرو رفت و آمد قرار داشته باشد، ممکن است افراد با عبور و مرور به آنها تنه بزنند و این امر باعث شکستن و آسیب دیدن این وسایل شود.
دور نگه داشتن وسایل از گرد غبار
بهتر است بسته بندی این وسایل درو از مکانهایی باشد که در مجاورت در ورودی یا پنجره هستند. چون معمولاً گرد و خاک از این ورودیها وارد ساختمان میشود و باعث میشود که روی این ظروف که قرار است بسته بندی شوند گرد و خاک بنشیند. و مهم است تا موقع فرا رسیدن باربری موارد انجام شود.
تهیه تعدادی کارتن در اندازه متوسط و کوچک
اولاً در بسته بندی اسباب و اثاثیه نیاز به تعداد کارتن زیاد است. از طرفی برای بسته بندی وسایل شکستنی بهتر است از کارتنهای متوسط و کوچک استفاده کنید که حمل و نقل آنها سادهتر باشد. همچنین بهتر است این کارتنها را سنگین نکنید. یعنی تعداد ظروف کمتر را در تعداد کارتن بیشتری قرار دهید. چون سنگین شدن کارتنها باعث پاره شدن آنها در حین حمل و نقل میشود.